Länk till startsidan  
Friskvård för företag och privatpersoner
Rubrik Innovum friskvård

Länk till startsidan


Länk till "Kan du lita på oss?"
Länk till "Kontaka oss"
Länk till "Hitta hit"
Länkar till andra sajter
Länk till Priser
MIN SYN PÅ HÄLSO- OCH MILJÖPERSPEKTIV

Jag äter och jag dricker, varför mår jag inte bra?

Vad kräver våran kropp egentligen? Fysiologiskt kräver kroppen två saker. För det första krävs näring- näring genom födointag och för det andra krävs vatten.
När en individ idag intar föda har kroppen en inneboende förmåga att känna av vad den behöver.
Näringen i jorden är betydligt lägre än den var för 100 år sedan. Den har även mer bekämpningsmedel, svampdödande medel och växtgifter.
Om du tar en titt runt omkring dig kommer du att se att varje gång du tar upp en frukt, grönsak eller en bit kött så har den blivit kontaminerad med en stor mängd kemikalier - kemikalier som påverkar födan.
Vissa sk. experter i samhället skulle argumentera att genom att använda dessa kemikalier skyddas födan från bakterier och virus m.m. Detta är förvisso sant men vad som har blivit glömt är dock att varje födokälla som har blivit förstörd av moder natur var ett resultat av att födan var undermålig.

De sista 100 åren har människan ändrat synsätt från vad naturen erbjuder till vad naturen kan erbjuda. Som ett resultat har födan baserad på ett lägre näringsvärde samt högre kontanimering.
Säden själv missar därmed vissa genetiska kodningar som är nödvändiga för att bibehålla livskraften och gör den även mer svårupptaglig i kroppen. Likadant är det med genmodifierad mat.
Maten vi äter är av sådan dålig kvalité att vi skulle behöva äta 100 gånger mer mat för att få i oss optimal näring. Detta faller på sin orimlighet och skulle givetvis leda till bl.a. fetma.

Vad händer när kroppen intar föda som är näringsfattig? Jo, den försöker erhålla så mycket näring som möjligt från den föda som intas för att överleva.
När cellerna i kroppen märker att de ej erhåller optimal näring väljer de att mutera och ändra sig. En process av självdestruktion tar sin början. Celler börjar att dö. System börjar att kollapsa. En rad sjukdomar uppstår. Undermålig mat med gifter elimineras sämre ur kroppen och gifter lagras upp i vår kropp. Vi fungerar som filter.

Genom att äta mer organisk (ekologisk) mat får vi ett högre näringsvärde och mindre gifter.
När det gäller vilken mat man ska äta så finns det endast generella riktlinjer som är ganska enkla - ät mer frukt och grönsaker. Om du känner inom dig att du mår bra av att äta kött då och då så ska du göra detta. Flera studier har dock visat att kött kan ge upphov till cancer. Det är viktigt att den mat du äter är ekologisk (så giftfri som möjligt).

När det gäller vatten som är det andra som kroppen kräver, hur många är det idag som intar vatten regelbundet? Vissa kommer att argumentera och säga att de intar det via te, läsk och kaffe. Jag menar att vattnet måste intas som vatten och inte blandat med något annat.

Dagens vatten är förorenat. Även om man placerar allt skräp på ett ställe på jorden skulle det mänskliga avfallet brytas ner och via grundvattnet spridas över hela världen.
Alla vattenkällor idag har vissa livsformer i sig. Vissa har kroppen nytta av och vissa inte.
Individer som dricker vatten idag dricker väldigt lite. Varför? Jo, kroppen kan inte ta hand om vattnet som det idag ser ut. Det kan inte fungera optimalt med det. För varje glas kranvatten du dricker från det "kommunala nätet" är två tredjedelar oandvändbart beroende på ändringar i atomstrukturen, livskraften är borta på grund av att det åkt miltals genom rör. Efter två veckor är livskraften (magnetismen) nästan noll. Rören innehåller exempelvis plast, koppar, bly och stål som förs till våra kranar.Vissa experter säger också att man ska låta vattnet spola vattnet i tre till fem minuter innan man börjar att dricka. Detta för att spola ut hushållssystemsvattnet. Jag menar att man skulle behöva spola i minst ett år för att för att spola ut vattnet ur hela stadssystemet, och även då skulle du inta stora mängder av kemikalier.
Vattnet är inte magnetiserat längre och innehar ingen livskraft och som ett resultat har vattnet litet värde för kroppen. Vattnet är totalt mättat med kemikalier vad du än hör vissa sk. experter säga.
Det bästa vattnet att dricka är rent källvatten föredragsvis från bergstrakter. Varför?
I bergen är det mer filtrering och mindre möjlighet från kontamination av kemikalier, bekämpningsmedel, insektsmedel och svampmedel. Det är dock atmosfärisk kontamination men den är lägre.

Ca 70 % av vår kropp består av vatten. Varje cell i vår kropp behöver vatten för att fungera.
Idag har våra kroppar en stor brist på vatten. Då minskar cellomsättningen.
Dagens rekommendation av dagens experter är alldeles för låg. De rekommenderar att om du dricker 8 glas vatten om dagen så är det bra. Samma experter har också sagt att att kroppen endast behöver 60 mg C-vitamin/dag. Denna dos har ingenting med optimalt välbefinnande att göra utan är endast en rekommendation för att förhindra skörbjugg.

Om du skulle börja dricka rent källvatten föredragsvis från bergstrakter skulle kroppen i början inte ta upp vattnet och du skulle kissa ut det. Efter ett tag märker kroppen att vattnet faktiskt är bra och kan användas och då reduceras din urination till ca 50%. Du kommer att märka att när du tillåter dig själv att dricka mer vatten kommer du att känna mer törst. Varför?
Jo kroppen vet nu att den har en bra vattenkälla. Efter ett tag stabiliseras din törst och du har nått din optimala vätskenivå. Din kropp är nu också känsligare för brister i vätskenivån.
Jag rekommenderar ett vattenintag av flera liter per dag. Det kan tyckas vara mycket men tänk på att vad vi utsätter vår kropp för och att det är optimala vattenvolymer!

Hur vitaminer och mineraler interagerar i kroppen

Det finns idag många böcker om vilka vitaminer och mineraler kroppen behöver. Vad som saknas är dock mängden vitaminer och mineraler som kroppen behöver för sin maximala och optimala existens. Dagens rekommendationer av sk. expertis handlar om kroppens behov för sina basala och minimala existens. Det är en helt annan sak än optimalt välbefinnande. RDA (rekommenderat dagsbehov) bör i de flesta fall höjas med 100 gånger. I vissa fall är dock RDA på en bra nivå.

Låt mig använda vitamin C som ett exempel. Jag rekommenderar ett minimum av 5000 mg/dag för optimal hälsa. Kroppen kan dock inte ta upp denna mängd på grund av nedsatt matsmältning och gifter m.m. hos människan. Du kanske tar upp ca 1000 mg, men på sikt börjar kroppen att må bättre och lär sig att ta upp mera.

Om vi tar en person som är 30 år som under 30 år inte har intagit bra ekologisk mat och rent vatten. Under dessa 30 år har kroppen erhållit 10% av vad den behöver.
Vad som har hänt är att gifter har lagrats, kroppens förmåga att ta upp näringsämnen har minskat. Detta för att kroppen inte har använt sin inneboende förmåga att nära sig själv. Som ett resultat börjar besvär att uppstå med tarmarna, levern, magsäcken, bukspottskörteln, njurarna och urinblåsan.
Vad händer om denna 30-åring nu börjar äta ekologiska frukter och grönsaker m.m.
Precis som en muskel som atrofierat tar det tid att bygga upp den igen. Det tog 30 år för kroppen att erhålla detta tillstånd. Det är en omöjlighet att få tillbaka den till harmoni på en månad. Det kommer att ta år. Detta kan stödjas med olika reningskurer.
Det finns bra kosttillskott som man kan äta men om man endast intar detta kommer kroppens oförmåga att ta upp näring att bestå. Detta på grund av att kroppen är designad att ta upp näringsämnen genom en matsmältningsprocess.

Om du tillför bra vatten och näring blir den ett fästning som står emot bakterier och virus, svampar och parasiter m.m. Ovanstående kan bara skaffa sig fotfäste på ställen där kroppen redan är försvagad.

Om mikrovågor och elektromagnetiska fält

Mikrovågor genomtränger vår miljö på grund av den tekniska utvecklingen i vårt samhälle. Mobiltelefoner och tv-apparater kommunicerar med hjälp av mikrovågor, satelliter genererar mikrovågor och andra vågor över vår planet. Dessa påverkar människan negativt till stor del. Forskning i framtiden får utvisa hur mycket.

Mikrovågsugn påverkar födan genom att avlägsna livskraften (magnetismen) från födan.
Det är ditt val om du vill äta mikrovågslagad mat. Hur som helst kan man se det på detta sättet. Du bestrålar födan med en strålningspistol. Resultat är jämförbart som att du äter en bit kol.

Om bad och duschar och fördelen med duschfilter

Du absorberar gifter från hela din omgivning inkluderat duschar och bad. Om du är i badet länge utsätts du för mer gifter osv. Duschfilterhuvuden som filtrerar bort klor i vattnet är fördelaktigt. Du bör dock byta ut det ca 1 gång i månaden.
Man talar ibland om mjukt och hårt vatten detta har dock ingen betydelse vad gäller giftigheten. Båda typerna innehåller PCB och dioxiner. Bra naturliga duschfilter finns att köpa i en välsorterad hälsokostbutik exempelvis butiken Örtagubben Odengatan, Stockholm.

Om fördelen att tvätta hår, kropp och kläder med endast vatten

Perspektivet att ha rent hår är ett perspektiv som blivit såld till oss av alla shampoföretag.
Ditt hår är redan rent. Håret är oljigt eftersom det produceras naturella oljor av skalpen som är nödvändigt för hårets hälsa. Hår utan olja är dött hår. Shampoföretag säljer sina produkter på parollen att först måste vi ta bort alla oljor i håret. Sedan kan vi använda en konditioner så att håret blir lite flexibelt. För om du tar bort all olja kommer håret att falla sönder som ett dött löv.
Allt du behöver göra är att ta bort överflödet av olja och smuts som kan göras med endast vatten.
Detsamma kan faktiskt göras även med hela kroppen. Vissa naturella tvålar kan vara fördelaktiga men de flesta tvålar innehåller kemikalier som skadar kroppen.
Kroppen är inte smutsig. Den behöver behöver hjälp med att ta bort döda celler. Du kan använda en borste som hjälp.
Det finns naturliga shampon och konditioners som alternativ till kommersiella produkter.
Och du behöver inte använda dessa mer än med några dagars mellanrum.
Anledningen till att ditt hår ackumulerar smuts är att kroppen försöker reintroducera oljor så ju mer du tar bort det desto mer försöker håret att få tillbaka detta.

När det gäller att tvätta kläder kan du använda endast hårt vatten. Det räcker för att ta bort smutsen från kläderna. Du kan använda naturella tvålar om du vill. Den kommersiella industrin har manipulerat oss. I vissa delar av Afrika vet dom inte vad shampo är och deras hår är helt rent. Bra naturliga produkter finns att köpa i en välsorterad hälsokostbutik exempelvis butiken Lifeland på Norrtullsgatan 33 vid Odenplan, Stockholm.

Deodoranters och antiperspiranters giftighet.

Antiperspiranter är väldigt giftiga. Aluminiumet som finns i dem går direkt in i våra lymfkörtlar och skadar vår kropp.
Det finns aluminiumfria deodoranter som alternativ i välsorterade hälsokostbutiker.
Se det ur det här perspektivet. Kroppens naturliga tillstånd är att andas. Varför ska du då stoppa detta. Allt du vill göra är att eliminera möjlig lukt. Varför inte istället använda något
som dödar bakterierna som orsakar lukten. Bra naturliga deodoranter finns att köpa i en välsorterad hälsokostbutik exempelvis butiken Lifeland på Norrtullsgatan 33 vid Odenplan, Stockholm.

Om luftrenare i hemmet och på arbetsplatsen

Luftrenare har vissa fördelar genom att de filtrerar bort vissa luftburna partiklar. Annars är det viktigt att du har ett öppet fönster så att du får in syrerik luft.
När det gäller luftrenare med joniserande funktion sk. jonisatorer fungerar det annorlunda.
Genom att tillföra luften mer negativa joner som binder positiva joner såsom bakterier, virus och damm m.m. blir luften behagligare och hälsosammare. Luften vid havet eller efter det att åskan gått innehåller mycket negativa syrejoner, luften känns fräsch.
En bra jonisator finns att köpa på min hemsida:
www.innovumfriskvard.com/produkter

Om tv-apparater, mikrovågor, kraftledningar och butiksskanners

Alla ovanstående har en negativ påverkan på hälsan. Man kan köpa en gaussmätare för att mäta elektromagnetiska fältet (EMF) omkring sig.
När det gäller butiksskanners är påverkan på maten väldigt liten men om du arbetar framför en skanner hela dagen behöver man skydda sig.

Om uppfattningen att kranvatten är lika bra som rent källvatten

Många läkare har blivit övertygade att genom att addera klor i vattnet dödar bakterier och virus och hindrar dig från att bli sjuk.
Bakterier och virus finns alltid hela tiden i vår kropp utan att de skadar den. Om du hindrar exponeringen för dessa få du ett immunsystem som inte lär sig att handskas med dessa. Du har då ett immunförsvar vars funktion är att stoppa "inkräktare" men inga inkräktare kommer.

Immunförsvaret är designat att lära sig och är ett självreglerande system. Om inga inkräktare kommer får inte immunförsvaret möjlighet att lära sig och du drabbas lättare av sjukdomar.
Varför inte ge möjlighet för kroppen att lära sig av de bakterier och virus som redan finns i kroppen istället för att döda dem.

Kranvatten innehåller som skrivet även bly, koppar och svamp men det tänker man inte på.
Så länge man stoppar i blekmedel i vattnet tar det hand om det mesta. Läkarna har blivit övertygade av läkemedelsföretagen och av regeringen som i sin tur har blivit övertygade av läkemedelsföretagen att detta är bra.
Ställ dig själv denna fråga: var kommer fluor ifrån? Varför adderas fluor till vattnet.
Fluor adderas till vattnet på grund av att det har fördelar för tänderna.
Detta är den officiella versionen. Den andra versionen som också är sann är fosfatindustrin. Fosfatindustrin producerar fluor och de vill bli av med sitt avfall så de har valt att ge det till dig. Genom att övertyga regeringen att det är bra att addera det i kranvattnet kan de bli av med sitt avfall.
Även klor är en avfallsprodukt från farmakologiska företag. Intressant, eller hur.

Missuppfattningar om miljön vi lever i

Vissa individer tror att ingenting kan påverka dem. De bevisar detta dagligen för sig själva. De intar flytande petroleumkemikalier in i deras kroppar. De placerar detta på sitt ansikte, hud och och på sin mat. Och sedan när de har levt i 40, 50, 60 och 70 år ställer de sig upp och säger: se jag är en supermänniska därför att ingenting påverkade mig. Dagen efter kan de få diagnosen cancer. Men cancern har ingenting med gifterna de intagit och utsatt sig själva för hela sitt liv anser de.
Sanningen är den att idag bombarderas vi dagligen av gifter. Det finns dioxiner, klor, fluor och petroleumbiprodukter. Det finns konstgjort östrogen, progesteron, bly, kadmium, mangan och kvicksilver i luften du andas dagligen. Vissa forskare vill få dig att tro att luften består av en väte och syremix med lite kväve i. Om så vore fallet varför börjar vissa bilar att brinna när det regnar. Det är faktiskt på detta sättet på vissa ställen i världen.

En annan sak är det här med autoimmuna sjukdomar - när kroppens immunförsvar attackerar sin egen kropp, astma, cancer, arterioskleros, diabetes osv. En stor del av orsaken till dessa sjukdomar är gifter.

Om du stoppar i ett djur en stor mängd kemikalier som djuret inte är van vid så dör djuret. Det är vad som händer oss människor. De vars kroppar inte har anpassat sig och har svaga immunsystem drabbas av sjukdomar på grund av gifterna de utsätts för.

Titta på den maten vi äter. Doserna av kemikalier är enorma.
Som ett exempel kan jag ge detta: Du går till affären för att köpa en kyckling. Kycklingen har kommit från ett ägg från en kyckling som har ätit icke ekologisk föda.
Den har ätit djurdelar, insprutats antibiotika, givits enzymer och östrogen för att främja tillväxt och druckit vatten som innehåller kemikalier. Det ägg som kommer ut är väldigt svagt och har ett försvagat immunförsvar. Den nya kycklingen får samma behandling som sin förälder för att den ska bli välgödd och fet. Och sedan så undrar du varför du blir förstoppad, har gaser, övervikt och magkramper m.m.

När det gäller övervikt så anser jag att detta beror på ett överskott av östrogen, gifter, antibiotika och kemikalier i kroppen. Sedan kan experter tala hur mycket som helst om att du måste motionera, äta rätt och pröva den ena dieten efter den andra. Detta har givetvis effekt men är av sekundär betydelse.

En annan stor bluff är att margarin är bra för dig. Tänk dig detta: Ta en hög med fett och hetta upp det, tillsätt klor och sulfur, blanda ihop och tillsätt petrokemikalier. Sedan måste du färga det så att det ser ätbart ut. Kommentarer är överflödiga.

Vår kropp föredrar mat som är naturlig. Därför är det viktigt att välja mat som inte har hållbarhetstider som är på flera år. Man kan bara tänka sig mängden konserveringsmedel.
När det gäller ens husmiljö så används inte naturligt trä längre - du har olika typer av lim, formaldehyd och andra typer av kemikalier i väggarna. Mattor innehåller petroleumkemikalier
Som utsöndrar en stor del gifter när de åldras. Isoleringen består av fiberglas som ångar ut i
rummet via hål i väggen som görs när du hänger upp tavlor m.m. Även spånskivor innehåller mycket kemikalier. Om du skulle mäta kemikaliemängden i ett nytt hus skulle du förmodligen inte vilja sätta din fot där mer.

Vad jag rekommenderar som en bas i ett hälsoprotokoll är:

1. Ekologisk mat
2. Källvatten/alternativt vattenrenare som även magnetiserar vattnet och ger det livskraft.
3. Motion
4. Kosttillskott

För ett mer individuellt hälsoprotokoll fråga mig, Johan Jansson.
Detta hälsoprotokoll hjälper cellerna i kroppen att replicera sig.
Många människor är dock övertygade om att utan det där magiska pillret från läkaren kommer de inte att bli av med besväret eller att överleva.
Självklart är skolmediciner bra i vissa fall när det gäller främst akuta tillstånd men när det gäller kroniska besvär ökar de förgiftningen av kroppen. Kontentan är att man ska vara aktsam på vad man stoppar i sig.
Människor intalar sig att läkare, farmakologiska företag och regeringen har din hälsa som prioritet. Att de vet bättre och kommer att ta hand om dig. Det är som vanligt pengar, rädsla att förlora sitt arbete och makt som kommer före.

Det är på tiden att du börjar ställa dig frågan: är detta fördelaktigt för mig. Är det här hälsosamt för mig.


Johan Jansson, Innovum Friskvård
Leg. Naprapat
Dipl.
Friskvårdspedagog
Dipl. Akupunktör
Dipl. inom ortomolekylär medicin
Rådgivning inom friskvård, helhetsmedicin och komplementär medicin      
  Adress: Västerorts Yoga & Rehabcenter, Siktgatan 1, 1tr, 162 50 Vällingby, telefon: 076-211 95 59